вівторок, 3 березня 2015 р.

Чудеса рослинного світу або дивне використання рослин.
10 місце: У Бразилії є дерево під назвою "молочна соска". Досить ткнути кінчиком ножа ствол, і з кори потече рослинне "молоко". За один раз дерево дає до 4 л молока, яке перед вживанням потрібно тільки розбавити водою і закип'ятит.



9 місце: У Новій Зеландії зростає "капустяне дерево".

8 місце: А в Полінезії - шпинатне. Їсти потрібно листя.

7 місце: Гарбуз-люффа. З неї роблять знайомі всім мочалки. Довжина плодів (і відповідно мочалок) може досягати 180 см.

6 місце: У багатьох частинах світу спеціально вирощують посудну горлянку. Форма плодів цієї рослини настільки різноманітна, що з них можна складати сервізи.

5 місце: Трава путянг, яка росте на о. Нова Гвінея. Її листя тверді і гострі, як сталь. Місцеві папуаси, які відрізняються густою рослинністю на обличчі і жорстким волоссям, голяться листям путянги.

4 місце: Через великі запаси води деревина баобаба зазвичай загниває, і ствол стає порожнистим. У стволах баобабів інколи живуть люди. На півночі Австралії дуплистих стовбур древнього баобаба у свій час використовували для міської в'язниці. Відомий випадок, коли баобаб служив автобусною зупинкою, він вміщав до 30 чоловік.


3 місце: Дерево Кеппел. Воно росте в Індії, і його плоди такі запашні, що коштує людині їх спробувати, як він сам по собі починає пахнути фіалками. Цим активно користуються місцеві дон-Жуани.

2 місце: У Центральній Америці зростає ароматичне дерево флоріфундія. Запах цього дерева навіває сон, і іншими снодійними засобами місцеві жителі майже не користуються.

1 місце: На Аравійському півострові і в Південно-Західній Азії є рослина, яку називають «квіткою сміху». Його насіннячко розміром з горошину здатне викликати у людини безпричинний сміх на ... півгодини, після чого людина спокійно і безтурботно засинає. Лікарі-стоматологи дають "зерна сміху" хворим з алергією на новокаїн.

Немає коментарів:

Дописати коментар